Den danske vinproducent Peter Sisseck har betydet en sand revolution for spansk vin. På relativt kort tid har den danske vinmager tilført spansk vin en række nye metoder og idéer, der diskuteres i vinverdenen i hele Spanien.
Vi arrangerer vinsmagninger i Barcelona, Madrid, Malaga og på Mallorca med Peter Sissecks vine.
Peter Sisseck har ikke interessen for vin fra fremmede. Hjemme hos forældrene blev der drukket store franske vine og onklen Peter Vinding-Diers, der længe havde været en af de mest ansete vinproducenter i Bordeux-området, var med til at lære Peter Sisseck op. Vinding-Diers fattede senere interesse for det spanske Ribera del Duero-område. Det skete på et tidspunkt, hvor området endnu ikke var blevet berømt.
Peter Sisseck var igennem flere år kommet i Spanien, for bedsteforældrene havde haft et hus i den lille by Begur på Costa Brava. Efter uddannelsen på Landbohøjskolen og kurser på universitetet i Bordeux tog Peter Sisseck til USA men rejste til Ribera del Duero, da han blev tilbudt at arbejde for Hacienda Monasterio, et af de etablerede vinhuse.
Mens han arbejde for Hacienda Monasterio fandt han et stykke land på 5 hektar som han så en fremtid i og købte. Dermed var Pingus-projektet en realitet. På denne lille vinmark, med vinstokke plantet i 1929, kunne Peter Sisseck gå til værks med stor perfektionisme: druer der ikke havde niveauet blev sorteret fra og druerne blev lagret i åbne træ-kar i stedet for moderne ståltanke. Til Pingus-vinen brugte Sisseck til tider franske egefade til samme vin.
Og Pingus-vinen blev en succes fra starten: den første årgang (1995) blev intet mindre end fremragende. Peter Sisseck tog op til onklen i Bordeux med den nye vin, og snart havnede vinen (gennem onklens kontakter) på Robert Parkers bord, der lovpriste vinen.
Peter Sisseck har udtalt til en vinbutik i Barcelona, at problemet med spansk vin ofte har været, at man har delt vinproduktionen skarpt op i arbejdet på marken og arbejdet i vinkælderen - traditionelt har der mange steder ikke været kontakt mellem disse to områder.
Det gør Sisseck op med. Han følger druerne til flasken, og er selv med til en streng udvælgelsesproces allerede på selve marken. Udvælgelsen er så hård, at Peter Sisseck har oplevet mistro fra de spanske skattemyndigheders side - de har haft svært ved at tro på, at produktionen er så lav, og at der bliver smidt så mange druer ud!
Peter Sissecks vine bliver lavet efter biodynamiske principper. Det betyder bl.a. at der op ad vinstokkene bliver plantet diverse afgrøder som f.eks. linser og vikke, der er med til at forbedre de mikrobiologiske vilkår for jorden.